Novi Pazar / U izolaciji 12 vozača kamiona

0
80

U posljednja 24 sata, u Novom Pazaru, pod epidemiološki nadzor stavljeno je 12 vozača kamiona, koji su u zemlju ušli iz inostranstva.

“Mi i dalje nemamo obolelih od korona virusa. U izolaciji se nlazi isti broj ljudi, kao i juče, 525. Među njima je 3 sa povišenom tjelsnom temperaturom, od njih se jedno oseća dobro, a za dvoje dnas smo poslali briseve na analizu”, kaže direktor Zavoda za javno zdravlje dr. Šefadil Spahić i dodaje da očekuju dolazak tridesetak učenika i studenata iz Turske, koji su izrazili želju da se vrate kući.

Inače, u Novom Pazaru je u toku podjela maski proizvedenih u ovdašnjim privatnim fabrikama. Jučer je podijeljeno 7.500. Maske su prvo date Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje.

Oni ih sterilišu, dio zadržavaju za sebe, a dio se upućuje ustanovama i institucijama u gradu i zdravstvenim ustanovama i institucijama susednih opština. U akciji proizvodnje maski učestvovuje četrdesetak privatnih firmi i pojedinaca koji su donirali novčana sredstva za kupovinu materijala za kupovinu maski.

Direktor Regionalne agencije za ekonomski razvoj Sandžaka (SEDA) Samir Kačapor rekao je da će se, na ovom području, dnevno deliti od 5-7 hiljada maski.

Izvor: Danas