Novi Pazar / Vakcinišu se uglavnom penzioneri, mlađi u manjem broju

0
89
Vakcinisao se i gradonačelnik Nihat Biševac/Foto: indeksonline.rs

Do sada je protiv korona virusa vakcinisano preko 3.500 građana Novog Pazara, a u četvrtak su stigle i nove doze Pfizerove vakcine, saznaje radio Sto plus.

Novopazarci koji su primili vakcinu na jednom od četiri punkta u Domu omladine kažu da su zadovoljni organizacijom i kompletnim procesom imunizacije.

“Poštuju se protivepidemiološke mjere, dobro su organizovani, ljubazni. Primio sam Pfizerovu vakcinu, htio sam isključivo nju, prije svega zbog putovanja, da sutra ne bih imao tu prepreku“, kaže Sead.

Njegova sugrađanka Senada dodaje da se za ovu vakcinu prijavila prije oko 20 dana, naglašavajući da je medicinsko osoblje ljubazno i predusretljivo, a sama vakcinacija bezbolna.

Doktorka Ines Vučelj tvrdi da do sada građani nisu imali jačih neželjenenih reakcija, osim očekivanih, kao i poslije svake druge vakcine.

“U toku je vakcinacija Pfizerovu vakcinom, ali treba istaći da su sve vakcine efikasne. Vakcinišu se uglavnom stariji naši sugrađani, penzioneri, ali ima i mlađih u nešto manjem broju”, rekla je Vučeljova.

Foto: radiostoplus.com

Ona kaže da nema evidenciju o tome koliko se dugo čeka od dana prijavljivanja do same vakcinacije, jer to zavisi od odabira vakcine i da li je imaju na raspolaganju.

“Najduže su čekali oni koji su se odlučili za Fajzerovu vakcinu. U principu se ne čeka duže od nedjelju ili dvije, a mnogo je i onih koji su odmah istog dana dobili termin da se sutra vakcinišu”, rekla je Vučeljova.

Medicinskom osoblju, od kojih su na svakom punktu ljekar i tri tehničara, prilikom prijema građana i popunjavanja obrazca pomažu učenici Medicinske škole “Dva heroja“, ali i nekoliko volonetra.

Jedan od njih je i Alan Čuljak, po zanimanju medicinski tehničar, koji kaže da je na dobru organizaciju uticao i veliki prostor Doma omladine.

“Ovde smo organizovaniji nego u Domu zdravlja, jer prostor pregledan i velik, pa na neki način i mi bolje funkcionišemo. Sve ima svoj redoslijed, a mi se trudimo da svima priskočimo u pomoć, da građani ne čekaju duže od pet do 10 minuta, ali i da im pojasnimo neke nedoumice koje imaju oko vakcine”, priča Alan, dok pod ruku vodi starijeg sugrađanina do jednog od punktova.

Izvor: Radiostoplus.com