Novopazarcu Ivanoviću nagrada OEBS-a “Ličnost godine”

0
403

Direktor udruženja građana “Monitor” i profesor prava iz Novog Pazara Aleksandar Ivanović jedan je od ovogodišnjih dobitnika nagrade “Ličnost godine” koju dodjeljuje Misija OEBS-a u Srbiji.

U obrazloženju se navodi da je Ivanović “značajno doprineo obrazovanju novih generacija u oblasti vladavine prava, posebno uključivanjem metoda pravnih klinika i učenja kroz praksu”.

“Pokrenuo je mnogobrojne projekte i istraživačke inicijative za borbu protiv zločina iz mržnje, zalažući se za multikulturalizam i nediskriminaciju, istovremeno podstičući uključivanje mladih i saradnju među mladima širom regiona”, zaključuje se u obrazloženju.

Pored njega, nagrade su dobili i izvršni direktor i glavni urednik internet portala dnevnog lista “Danas” Bojanu Cvejiću i članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić.

Nagrada “Ličnost godine” odaje priznanje građanima Srbije koji svojim radom doprinose promociji vrednosti te misije, a teme ovogodišnje nagrade su mladi u kontekstu unapredjenja bezbednosti i stabilnosti u regionu i važnost prilagodjavanja promenama.

Tu nagradu za 2016. godinu dobio je još jedan profesor prava iz Novog Pazara, Senad Ganić.

Izvor: Radiostoplus.com