Opštinska uprava Tutina prodala sportske terene i dječije igralište u Dubovu?

0
228
Foto: Facebook

Nakon formiranja skupštinske većine u Tutinu, koju u novom sazivu čine odbornici SDA Sandžaka i SNS-a Aleksandra Vučića, Opštinska uprava u ovom gradu je nastavila svoju ustaljenu praksu prodaje opštinskog zemljišta, koja je posebnu ekspanziju doživjela u prethodne dvije godine.

Nakon što su prethodno otuđena dječija igrališta u naseljima Mala Ravan, Kraljevac i Štere, prodato je i dječije igralište “Krkavac” u naselju Dubovo, piše Tutininfo.com.

Kako navodi novi lokalni portal, dječije igralište i sportski tereni nalazili su se decenijama unazad na ovom prostoru i brojne generacije za njega vežu lijepe uspomene iz djetinjstva. Na ovom mjestu održavali su se sportski susreti, fudbalski i košarkaški turniri omladine iz Dubova i drugih dijelova grada.

Foto: Facebook/tutininfo.com

Nakon prodaje ovog zemljišta na tenderu koji je skrivan od očiju javnosti, nepoznati počinioci su tokom noći u srijedu 16. septembra porušili golove i koševe koji su stajali na ovom mjestu prethodnih godina.

Nekoliko nedjelja prije toga, nepoznata lica su uništila i ogradu oko sportskog igrališta čiju izgradnju su finansirali omladinci Dubova.

Narednog dana omladina Dubova se organizovala i popravila uništene sportske terene, a borba za njihovo očuvanje biće nastavljena u narednom periodu o čemu će javnost biti obaviještena.

Foto: Facebook/tutininfo.com

Izvor: Tutininfo.com