Plaše Fijuljanina smjenom, da ne bi podržao Džudža!

0
394
Foto: Facebook

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo, čija se smjena traži nakon neslaganja sa Sulejmanom Ugljaninom oko zahtjeva za “specijalni status Sandžaka”, izjavio je za Politiku da sve to radi grupa u rukovodstvu Stranke demokratske akcije (SDA) i liste vijećnika “Samoopredeljenje”, koju naziva “proalbanskim lobijem”.

Grupa vijećnika liste “Samoopredeljenje” zatražila je da Džudžo podnese ostavku i vrati mandat vijećnika ovoj listi, što je on odbio, ali mu je nakon toga zabranjen ulazak u Vijeće.

Džudžo: Smjenjuje me PROALBANSKI LOBI u SDA Sandžaka

Proalbanska struja u rukovodstvu SDA i liste “Samoopredjeljenje” spinuju da bi pored Džudžove smjene mogla biti izvedena i smjena potpredsjednika Vijeća Muhedina Fijuljanina, što je zapravo skrivena prijetnja sa namjerom da se Fijuljanin zastraši i ne pruži podršku svom bliskom prijatelju i dugogodišnjem saradniku Esadu Džudžu.

Fijuljanin je i bliski saradnik predsjednika opštine Sjenica Hazba Mujovića, koji je već duže vremena u nemilosti Sulejmana Ugljanina zbog neslaganja sa aktuelnom politikom lidera SDA Sandžaka u stranci i BNV.

Fijuljanin je, inače, u javnosti označen kao predstavnik takozvane “meke struje” u SDA, koja se zalaže za nastavak saradnje sa listom “Vakat je” u Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Previranja u BNV počela su prošle sedmice kada je objavljen zahtjev Izvršnog odbora Vijeća rukovodstvu Sbije i Crne Gore da se Sandžaku obezbijedi tzv. specijalni status, što je prema riječima Džudža urađeno mimo njegovog znanja i volje, te da taj papir nije potpisao jer nije imao saglasnost liste vijećnika “Vakat je”, koja je u partnerskom odosu sa listom “Samoopredjeljenje”.

Izvor: Sandzacke.rs