Prijepolje / Novčana pomoć za đake prvake

0
136
Čelni ljudi opštine Prijepolje Vladimir Babić i Esad Hodžić/Foto: A.Rovčanin/ppmedia.rs

Opštinsko vijeće Prijepolja donijelo je odluku o dodjeli novčane pomoći za 374 đaka prvaka u iznosu od po osam hiljada dinara, a na ime nabavke udžbenika za školu.

Vijećnici su usvojili prijedlog da se oko 270 hektara poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini, ponudi u zakup građanima na javnom nadmetanju.

Na sjednici je bilo riječi o uklanjanju pasa lutalica sa ulica i pronalaženju rješenja za problem sa javnim prevozom koji od početka nedjelje ne funkcioniše u gradu na Limu, javlja portal PP Media.

Drugu godinu za redom opština Prijepolje, finansiraće nabavku udžbenika učenicima koji prvi put sjedaju u školske klupe. Za ovu namjenu iz lokalne kase predviđeno je skoro tri miliona dinara.

“Za 374 đaka u našoj opštini na račune roditelja biće isplaćeno po osam hiljada dinara. Sa ovom praksom nastavićemo i u narednim godinama”, kazao je prvi čovjek opštine Vladimir Babić.

Također, početkom sedmice firma Janjušević je obustavila prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Prijepolje, što je pored radnika, bez prevoza ostavilo učenike koji u srednje škole putuju iz udaljenih seoskih mjesnih zajednica. Pregovarački postupak u kojem bi se pronašao novi prevoznik verovatno je rješenje za ovaj novonastali problem.

Opštinsko vijeće donijelo je odluku o raspisivanju javnog poziva za prevoz đaka u Brodarevu, takođe imenovalo je novu komisiju za mlade talente i donijelo odluku da finansira 50% troškova za prevoz pijaće vode cisternama do udaljenih seoskih domaćinstava koja nemaju uredno vodosnabdijevanje.

Izvor: PP Media