Rožaje / Marković i Nuhodžić položili kamen temeljac za vrtić

0
277
Screenshot/Twitter/Vlada Crne Gore

Premijer Duško Marković i direktor UJR Rešad Nuhodžić položili su kamen-temeljac za dječji vrtić za koji je Vlada izdvojila 1,5 miliona eura. U vrtiću površine 1.120 m² biće mjesta za 100 mališana. Rok za završetak gradnje je 12 mjeseci.

Marković je istakao da je kamen temeljac za gradnju novog vrtića važna investicija u Rožajama, koji će obezbjediti smještaj za 100 djece. To se uklapa u ukupne politike vlade koje se tiču obrazovne i školske infrastrukture, rekao je Marković.

“17 miliona eura je dosada odobreno za gradnju vrtića u Crnoj Gori, a do kraja godine uložićemo još 17,5 miliona. 35 miliona eura je ova Vlada obezbijedila za gradnju novih vrtića. Nikada više novca nijesmo uložili za gradnju vrtića. To je način da stvorimo temeljnu obrazovnu bazu za dalje školovanje djece. Obrazovanje je nešto što je potrebno Crnoj Gori, a izgradnja infrastrukture je ključ za taj uspjeh,” rekao je Marković, dodajući da će to što Vlada ulaže u sjever, vrlo brzo dati rezultate.

Nekadašnji objekti vrtića, koji su bili stari oko sedam decenija, srušeni su, a umjesto njih biće podignuto moderno zdanje koje će imati devet prostorija namijenjenih za dnevni boravak djece: četiri za jaslice, prostorije za vaspitače, kuhinju, administrativni blok, multifunkcionalni prostor sa garderoberima, višenamjensku salu i ostale prateće sadržaje.

Rok za završetak radova, koje izvodi rožajska kompanija “Tofi”, je 12 mjeseci.

Izvor: RTCG