SDPS u Skupštini Srbije o Omladinskoj radnoj akciji Ribariće 2019

0
78
Screenshot

O Omladinskoj radnoj akciji Ribariće 2019 govorilo se jučer u Republičkom parlamentu, javlja RTV Novi Pazar.

Govoreći o evidentnoj potrebi za dobrovoljnim radom i neophodnosti zakonske regulative za tu oblast, narodni poslanik SDPS dr. Milorad Mijatović podsjetio je šta je sve u bivđoj zajedničkoj državi urađeno dobrovoljnim radom.

Kao pozitivan primjer Mijatović je naveo omladinske radne akcije u Novom Pazaru i Kraljevu i izrazio spremnost Socijaldemokratske partije Srbije i veterana omladinskih radnih akcija da učestvuju u izradi Nacrta zakona o dobrovoljnim radnim akcijama.

“Organizacija ORA Ribariće 2019 je zaista bila impozantna sa 140 učesnika od koji 100 mladih i 40 veterana. Oni su uredili priobalja jezera Gazivode, a isto tako raščišćavali prilaze arheološkim nalazištima”, rekao je narodni poslanik Majtović.

On je u Skupštini Srbije postavio pitanje, da li je Vlada Srbije, nakon analize stanja dobrovoljnog angažovanja građana u opštem javnom interesu, pripremila Nacirt zakona o dobrovoljnim radnim akcijama kao specifičnog vida dobrovoljnog rada i izrazio spremnost partije kojoj pripada u izradi takvog zakona.

Izvor: Sandzacke.rs / RTV Novi Pazar