Spahić: Građani se opustili, kafići opet puni, to nije dobro

0
133
Foto: SANA

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić ocijenio je danas da je epidemiološka situacija u ovom gradu i dalje nestabilna i nesigurna, jer je korona virus još u opticaju.

On je radiju Sto plus rekao da postoji realna opasnost da se ponovi veliki broj zaraženih, kao u junu i julu prošle godine, jer su se građani opustili i ne pridržavaju se protivepidemioloških mjera.

“Već neko vrijeme u Novom Pazaru imamo procenat novozaraženih, u odnosu na broj uzorkovanih, od 15 do 20 odsto. Ljudi su se opustili, kafići su opet puni, čak čujem da se organizuju i različiti skupovi, što nikako nije dobro, jer je virus i dalje prisutan“, rekao je Spahić.

On je apelovao na sve građane da smanje kontakte, koriste dezinfekciona sredstva i maske, ali i da se prijave za vakcinaciju.

“Sutra počinjemo sa revakcinacijom građana koji su primili vakcinu kineskog proizvođača. Do sada je vakcinisano oko 3.000 Novopazaraca, odnosno negdje oko tri odsto građana, što je znatno manji procenat u odnosu na druge gradove u Srbiji”, rekao je Spahić.

Poslednji pristigli rezultati PCR testova potvrdili su prisustvo korona virusa kod 11 osoba, dok je od 32 brza antigenska testa iz brisa nosa pet bilo pozitivno.

Hospitalizovano je 12 novih pacijenata, od kojih su osam iz Novog Pazara, tri iz Raške i jedan iz Leposavića, pa je ukupno na bolničkom liječenju 80 zaraženih osoba.

Izvor: Radiostoplus.com