Novopazarska toplana naplatila dug od 108 miliona dinara

0
83
Foto: toplananp.rs

Gradska toplana u Novom Pazaru je u prethodnoj godini naplatila od građana i privrede dug od oko 108 miliona dinara, dok je još 148 ostalo nenaplaćeno, rekao je danas direktor ovog javnog preduzeća Vladimir Marinković.

On je za radio Sto plus naveo da je zadovoljan procentom naplate koji je “iznad prosjeka u odnosu na druga javna preduzeća u Srbiji”.

“Od građana smo u prethodnoj godini naplatili oko 58 miliona dinara, a od privrede oko 50, dok nam trenutno korisnici usluga duguju 148 miliona od kojih je 116 miliona dug građana a 32 miliona dug privrede. Zadovoljni smo procentom naplate i nadamo se da ćemo sa ovim trendom nastaviti i u ovoj godini”, rekao je Marinković.

Naveo je i da ovo preduzeće Direkciji za robne rezerve trenutno duguje 140 miliona dinara za preuzeti mazut iz prethodnog perioda, dok se još pet miliona duguje zaposlenima za tri mjesečne zarade.

Marinković je dodao da je Gradska toplana redovno isporučivala toplotnu energiju korisnicima tokom ove grejne sezone i da je obezbijeđeno dovoljno energenata za njen uspješan završetak.

Grejna sezona trajaće do 15.aprila.

Izvor: Radiostoplus.com