U Prijepolju ukinuta vanredna situacija proglašena zbog napada pasa lutalica

0
152
Foto: Ilustracija/Pixabay

Vanredna situacija u opštini Prijepolje koja je proglašena u petak oko 13 časova, zbog učestalih napada pasa lutalica na građane, ukinuta je istog dana svega nekoliko sati nakon njenog uvođenja.

U šturom obavještenju na zvaničnoj Facebook stranici Opštine Prijepolje navedeno je da je Opštinski Štab za vanredne situacije na vanrednoj sjednici donio odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Prijepolje uslijed napada agresivnih pasa lutalica, pišu “Novosti”.

Takođe, stoji i da se predsjednik opštine Prijepolje obratio zahtjevom Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvu unutrašnjih poslova – Sektoru za vanredne situacije sa molbom za rješavanje ovog problema.

Očigledno je da postoji dobra volja kod čelnika lokalne vlasti da se počne sa rješavanjem nagomilanih problema u opštini Prijepolje, međutim ovako ishitrene odluke, koje traju od ručka do večere, građani na društvenim mrežama komentarišu sa podsmjehom dovodeći u pitanje znanje i odnos nosilaca vlasti prema funkciji koju obavljaju.

Inače, u Prijepolju su za manje od dva mjeseca, proglašene tri vanredne situacije. Prve dve, zbog epidemije korona virusa i obilnih sniježnih padavina su i dalje na snazi, a treća vanredna situacija proglašena zbog učestalih ujeda pasa lutalica ukinuta je svega nekoliko sati nakon donošenja.

Izvor: Novosti.rs