Usvojen rebalans budžeta i Plan detaljne regulacije za dio puta Novi Pazar – Tutin

0
61
Foto: Grad Novi Pazar

Na 36. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novog Pazara usvojen je rebalans budžeta za 2019. godinu, u cilju izgradnje najsavremnije angio sale, čime Opšta bolnica u Novom Pazaru potvrđuje status regionalnog zdravstvenog centra.

“Odluka o rebalansu bužeta predviđa izdvajanje oko 150 000 eura za izgradnju angio sale i izmeštanje postojećeg rendgena koji je trenutno na Inernom odjeljenju. Zalaganjem direktora bolnice Meha Mahmutovića i narodnog poslanika Muamera Bačevca, kupljena je oprema. Predstoji nam obezbjeđivanje prostora, koji je veoma specifičan i zahtjeva poštovanje strogih standarda i određena ulaganja, pa je u tu svrhu izvršen i rebalans”, rekao je član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović.

Usvojen je i Plan detaljne regulacije puta Novi Pazar – Tutin, dionice na teritoriji Novog Pazara.

“Plan će, za onaj dio koji prolazi kroz Novi Pazar biti prezentovan i na Skupštini Grada i dat na usvajanje, što je jedan od preduslova da počne rekonstrukcija puta Novi Pazar – Tutin. Očekujemo da lokalna samouprava Tutina odradi isti posao i time prevaziđemo formalne prepreke za realizaciju ovog važnog projekta”, rekao je Jusufović.

On je istakao i da je na zasjedanju Gradskog vijeća usvojen Nacrt Odluke o bratimljenju Novog Pazara i grada Konje u Republici Turskoj, kao i da očekuje da će inicijativu o saradnji gradova jednoglasno podržati odbornici lokalnog parlamenta.

Na današnjem zasjedanju Gradskog vijeća usvojen je Plan zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, kao i niz odluka kojim se građanima omogućava da legalizuju svoje stambene objekate.