Beograd / Četvrti dijalog o izborima: Bez SzS, DSS i DJB, Živković napustio salu

0
148
Foto: N1

Četvrti okrugli sto u okviru Dijaloga o izborima 2020. godine, koji se održava pod pokroviteljstvom Fondacije za otvoreno društvo i Fakulteta političkih nauka (FPN) počeo je oko 15 sati na FPN-u u Beogradu.

Sastanak je posvijećen osvrtu na postignute rezultate u posljednjih mjesec dana i na njemu će učesnici razgovarati o preporukama koje su bile predmet razgovora u prethodna dva panela posvećena finansiranju kampanja i pristupu medijima.

Na okruglom stolu su predstavnici nevladinih organizacija – Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo, Bojan Klačar iz CESID-a, Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbije, kao i programski direktor Crte Raša Nedeljkov.

Foto: N1

Od predstavnika političkih partija tu su, između ostalih, Vladimir Đukanović, Veroljub Arsić i Aleksandar Martinović iz SNS-a, Đorđe Milićević iz SPS-a, Rade Veljanovski iz Građanskog demokratskog foruma, Čedomir Jovanović i Đorđo Žujević iz LDP-a, kao i predstavnici Pokreta slobodnih građana, Socijaldemokratske partije, Stranke moderne Srbije, LSV-a i SDA Sandžaka.

Iako su pozvani, na sastanak nisu došli predstavnici Saveza za Srbiju, Demokratske stranke Srbije i Dosta je bilo.

Predsjednik Nove stranke Zoran Živković, koji je došao na sastanak, napustio je razgovore jer, kako je izjavio novinarima, nema nikakvih pomaka.

Živković je rekao da se slaže sa vladajućom koalicijom da je birački spisak najmanji problem i dodao da je za njega najveći problem pristup medijima i finansiranje izborne kampanje.

Foto: N1

Živković je pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijeku Anu Brnabić da upute poziv OEBS-u koji bi kontrolisao izborni proces i uslove, od 10. septembra do dana izbora u Srbiji.

Onda će, kako je dodao, Nova stranka pozvati opoziciju da izadje na izbore.

Direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je ranije da su organizatori uputili poziv svim strankama koje su i do sada učestvovale u razgovorima. On nije mogao tačno da navede ko će se iz vlasti i opozicije pojaviti na današnjem sastanku jer, kako je rekao, organizatori još uvijek nemaju jasne potvrde.

“Nažalost, očigledno je da će se u posljednjem trenutku odlučivati ko će doći”, ukazao je Antonijević.

Izvor: N1 / FoNet