BESMISAO COVID MJERA: Djeca ne mogu u školu, a uveče mogu u klub

0
96
Foto: N1

Pojedini roditelji iz Niša okupili su se večeras ispred Gimnazije Svetozar Marković u tom gradu sa zahtjevom da se srednjoškolcima koji uče u toj gimnaziji, omogući dolazak na regularnu nastavu.

Zahtjev će predati upravi skole i Ministarstvu prosvjete revoltirani time što se mjere za suzbijanje epidemije Covid-19 u manjim gradovima primenjuju tako da se škole zatvaraju, dok se svi ostali masovni skupovi odvijaju kao da virusa nema, prenosi N1.

Niš je jedan od gradova u kome su srednje škole kompletno prešle na onajn nastavu zbog pogoršanja epidemijske slike, dok uveče, kako je rečeno, djeca koja ne mogu u školu, bez problema mogu u klub ili na koncert. Dok očekuju i podršku direktora, kažu da što se roditelja tiče, većina dijeli ovaj stav.

“Mi smo se danas okupili kao roditelji potpuno spontano, da bismo direktoru škole uručili zahtjev da nam se djeca hitno vrate u školu, zato što je nevjerovatno da rade kafići, održavaju se svečanosti, prave se proslave, rođendani, koncerti, rade bioskopi i splavovi, a jedino je zabranjeno da se ide u školu“, rekla je Marina Manić, učesnica na ovom skupu.

Ona je ocjenila da je poslije više od godinu dana onlajn nastave, ovakav vid školovanja “totalni sunovrat“, i dodala da roditelji zahtjevom za vraćanjem u školu žele da zaštite svoju djecu.

Izvor: N1