CIRKUS! Ana Brnabić dijelila mačeve Vulinu, Stefanoviću i Malom!

0
348
Foto: Ministarstvo odbrane

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je na svečanosti povodom početka školovanja 8. klase polaznika Visokih studija bezbjednosti i odbrane, da se ponosi Vojskom Srbije i sistemom vojnog obrazovanja.

Na svečanosti u Domu garde u Topčideru, Ana Brnabić je kazal da se činom prijema na te studije pred polaznicima otvara viši nivo odgovornosti.  

“Danas ulazite u krug ljudi koji će u narednoj deceniji, politički ili profesionalno, biti odgovorni za razvoj sistema bezbednosti”, kazala je premijerka.  

Foto: FoNet

Ona je dodijelila srpske srednjovekovne mačeve ministrima odbrane, unutrašnjih poslova i finansija, Aleksandru Vulinu, Nebojši Stefanovicu i Siniši Malom, kao bivšim polaznicima Visokih studija bezbjednosti i odbrane, navodeći da primaoci tog priznanja u svakom trenutku moraju opravdati povjerenje uloženo u njih. 

Podsećajući da se ove godine obeležava 20 godina NATO bombardovanja, premijerka Srbije je poželela da se više nikada ne ponovi da oružje bude upotrebljeno na “sraman način”.  

Ona je izrazila zadovoljstvo što se na Visokim studijama bezbednosti i odbrane usavršavaju i polaznici iz BiH, Slovenije, Hrvatske ali i Alžira, navodeći da je to potvrda da regionalna stabilnost zavisi od dobre saradnje svih međunarodnih subjekata.