Dačić u UN-u verbalno napao kosovsku ambasadoricu: Sjediš s kolonizatorima, ajde ne se*i

0
464

Nakon sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN) došlo je do verbalnog okršaja između ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića i ambasadorice Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama Vlore Citaku.

Jučerašnja sjednica Vijeća sigurnosti UN-a bila je posvećena Kosovu, a Citaku se po završetku oglasila na društvenim mrežama navodeći da joj je u toku razgovora s delegacijama SAD-a i Velike Britanije prišao srbijanski ministar te iznio uvrede na njen račun i na račun delegacije Kosova.

Ona je na svom Twitter profilu objavila i snimak koji dokazuje da je došlo do verbalnog sukoba. Na snimku se vidi Dačić kako govori kosovskoj ambasadorici da sjedi s kolonizatorima, očito misleći na delegacije SAD-a i Velike Britanije. 

“Ajde ne se*i”, kazao je Dačić u zgradi UN-a i napustio salu. Inače, u sali u kojoj je došlo do verbalnog okršaja prisustvovao je veći broj predstavnika međunarodne zajednice.

Ministar spoljnih poslova Srbije rekao je za Radio-televiziju Srbije (RTS) da je Citaku pokušala predstaviti Srbiju kao kolonijalnu silu koja je vijekovima držala Kosovo ističući da izlaganje Citaku pokazuje koliko ona “nema stida”.

Izvor: Klix.ba