Državni zvaničnici Srbije čestitaju Kurban bajram

0
211

Vjernici islamske vjeroispovesti u Srbiji dočekuju Kurban bajram, a tokom dana tim povodom pristižu čestitke državnih zvaničnika, u kojima su glavne poruke mira i solidarnosti.

Kuburović: Vjerskim službenicima i vjernicima čestitam Kurban bajram

Ministarka pravde Nela Kuburović Kisić čestitala je danas predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću, Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i svim pripadnicima islamske zajednice predstojeći Kurban bajram.

“Vama, vjerskim službenicima i vjernicima čestitam Kurban bajram. Želim da radost velikog praznika ispuni sva srca i bude podstrek da, činjenjem dobrih djela i zahvaljivanjem Bogu, složno radimo za bolju budućnost naše države, posebno u ovom vremenu velikih izazova“, istakla je ministarka pravde u svojoj čestitki.

KURBAN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Milošević: Podijelite trenutke radosti sa najbližima

Čestitka za Kurban-bajram pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s vjerskim zajednicama Dragane Milošević

U ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i u svoje lično ime, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević čestitala je veliki praznik –Kurban-bajram svim građanima islamske veroispovesti.

“Upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama, sa željom da ovaj praznik dočekate i provedete u dobrom zdravlju, raspoloženju, miru i porodičnoj sreći,“ navela je Dragana Milošević i poželela da trenutke radosti, koje donosi ovaj veliki praznik, podijele sa svojim najbližima.

Mirović: Neka ovaj dan bude ispunjen radošću

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je čestitku poglavarima islamske zajednice i svim građanima islamske veroispovesti koji slave Kurban bajram.

“U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime, svim vernicima koji slave praznik želim da ga provedu u dobrom zdravlju, miru, slozi i zajedništvu. Neka ovaj dan bude ispunjen radošću“, navodi se u čestitki predsjednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

Gojković: Da praznik provedu u zdravlju i veselju

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestita svim građanima Srbije islamske vjere Kurban bajram.

“Svim građanima Srbije islamske vere čestitam predstojeći praznik Kurban bajram, sa iskrenom željom da ga provedu u zdravlju, miru i slozi. Neka ovaj veliki praznik, u ovim vremenima teških iskušenja i izazova, podstakne duh zajedništva i solidarnosti i učvrsti istinske vrednosti međusobnog poštovanja i razumjevanja.”

Izvor: Danas.rs