Epidemiolog Radovanović o broju preminulih: Najveća podvala u historiji srpske medicine

0
382

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da ne odstupa od ranije izrečenog stava da je bilo prikrivanja stvarnog broja preminulih od korone, nazivajući to “trgovinom mrtvima”.

“I dalje smatram da se radi o najvećoj podvali u historiji srpske medicine dugoj 800 godina”, rekao je Radovanović za list Danas, odgovorajući na navode gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) iz Šapca da radi u skladu sa političkim interesima predsjednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Navodeći da nije “Đilasov čovjek”, Radovanović je rekao da takve napade ne vrijedi komentarisati jer je u pitanju ista matrica koju vladajuća stranka upotrebljava da se razračuna sa neistomišljenicima.

SNS je u saopćenju navela da je gradonačelnik Šapca angažovao kao savjetnika Radovanovića “koji još nije dokazao da ima licencu za obavljanje poziva, a u borbi protiv virusa ističe se pre svega borbom protiv republičkog Kriznog štaba i služenjem niskim političkim interesima Dragana Đilasa”.

“Ja kao savjetnik ne donosim nikakve odluke. Gradonačelnik Šapca može za različite oblasti da se konsultuje sa različitim ljudima. Uostalom ako tako gledamo, da li premijerka Ana Brnabić, koja rukovodi dijelom Kriznog štaba zaduženog za borbu protiv epidemije, ima licencu”, rekao je Radovanović.

On je rekao i da želi da vjeruje da njegove kolege koje su dio Kriznog štaba dele isti sistem vrednosti sa njim i da ih je stid toga što su stavljeni u isti koš sa ljudima koji govore ovakve stvari, misleći na navode SNS-a.

Izvor: Beta/Danas