Isplata 100 eura za sve građane kreće od 25. maja, a završava najkasnije do 7. juna

0
203

Do jutros u 8 sati ukupno 3.750.000 građana Srbije se prijavilo za novčanu pomoć od 100 eura, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali i poručio da će se kompletna isplata ove novčane pomoći države završiti najkasnije do 7. juna.

Kada se na brojku od 3.750.000 doda i oko dva miliona penzionera i oni koji primaju novčano-socijalnu pomoć, reč je o 5.750.000 građana Srbije koji će dobiti pomoć države.

“To je veliki uspeh. Na pravi način smo pokazali da je mera koju smo definisali upravo mera koja je građanima potrebna. Zbog toga i imate toliki broj ljudi koji se javljaju”, rekao je Mali za Tanjug.

Proteklih nekoliko dana po sto eura je isplaćeno na račune za ukupno 1.050.000 penzionera, a danas preostalih 650.000 penzionera treba da očekuje uplatu od 100 eura kod njihovih banaka.

To je uplata koju vrši Trezor na račune poslovnih banaka penzionera, pa će neki od tih penzionera već danas imati novac na računu, a neki najkasnije već sutra, rekao je ministar.

Obećanje koje je dato je i ispunjeno, poručio je Mali.

“U četvrtak isplaćujemo 100 evra za 160.000 sugrađana koji primaju novčano-socijalnu pomoć, a od 25. maja, isplaćujemo sve ostale građane koji su se prijavili”, navodi ministar finansija.

Mali ukazuje da se na dnevnom nivou novac uplaćuje za 500.000 građana i očekuje da će tom dinamikom do 1. – 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć od 100 eura.

Podsjeća da je posljednji rok za prijavu 5. juni ali kaže da nema potrebe da građani žure te da vremena ima dovoljno za prijavljivanje.

Oni koji se budu prijavili posljednjeg dana kada je rok za prijavljivanje, do 7. juna će im novac biti isplaćen na račune banaka.

“Do 7. juna mi ćemo završiti sa isplatom cijele ove novčane pomoći. Novca na računu ima, nema razloga za brigu, dinamika isplate će biti ispoštovana”, rekao je Mali.

Kaže da će time biti ispunjeno obećanje države čime se, kako je ocijenio, daje velika doza optimizma građanima.

Izvor: Tanjug

Na taj način se, dodaje, daje i nada da će efekat ovih ekonomskih mere koje zajedno sa merama namenjenim privredi, biti pravi te da će Srbija, kako je istakao, biti najbolja u Evropi ove godine kada je stopa rasta ekonomije u pitanju.