JELENA OBUĆINA NA DUHOVIT NAČIN OPISALA STANJE U SRBIJI: Vraćamo se tamo gdje i pripadamo (VIDEO)

0
188
Screenshot/NewsMaxAdria

“Dobro veče, nesvrstani. Konačno nešto što ima veze sa realnošću. Ona zemlja koja je stvorila pokret, ne postoji 30 godina – njen dobar dio u NATO-u a neki u Evropskoj uniji – samo smo mi nesvrstani, svojom voljom i pameću”, rekla je Jelena Obućina u uvodu “Pregleda dana”.

“Ne može nas čovjek sasvim uvrstiti ni u rusku guberniju, ni u kinesku koloniju mada tome težimo bez zadrške. Vraćamo se gdje izgleda pripadamo – autoritarni lideri, nekad se to zvalo istočnjačke despotije, stalna nestabilnost, česti regionalni sukobi. A bude i državnih udara”, rekla je Obućina i nastavila:

“Kod nas, srećom, zbog samita dva dana proglašena je pauza. Nije lijepo povraćati pred gostima, to ćemo kad odu. A sindrom sa države prešao je na čovjeka – podgrijeva se, zaliva i širi: budi nesvrstan, ne miješaj se, svi su isti, nemoj ni uz koga. Zato nek nas ne čudi što se ne damo svrstati ni u slobodne, ni u razumne a toliko smo utučeni da će nas ispisati i iz prkosnih. I za kraj, istine radi ni u nesvrstanima nismo, jer i tamo imamo status posmatrača – a realnije je da smo za posmatranje”, zaključila je Jelena Obućina.

Izvor: Slobodna Bosna