Još tri smrtna slučaja u Srbiji, ukupno 13

0
197
Foto: EPA-EFE

Prema najnovijim podacima od nedjelje, u Srbiji je od posljedica korona virusa preminulo 13 osoba, dok je ukupno 741 osoba oboljela od ove bolesti, rečeno je danas na konferenciji za štampu u Vladi Srbije.

Od prethodnog izvještaja, testirano je 376 osoba, a pozivitne na korona virus su bile 82, pa je broj registrovanih obolelih porastao na 741.

Dogodila su se i tri nova smrtna slučaja, jedan pacijent (1958) je preminuo u Kliničnom centru Vojvodine, a dvije žene (1938. i 1934.) su umrle u bolnici Dragiša Mišović u Beogradu.

Epidemiloškinja Darija Kisić Tepavčević rekla je na redovnoj konferenciji za štampu u Vladi Srbije da se na respiratorima nalazi 55 osoba, a da su brojevi oboljelih osoba “odraz toga koliko smo dozvolili da se virus širi”.

Foto: N1

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da “kada se govori o Sajmu, sa punim srcem” smatra da je najbolje rješenje koje je Srbija mogla da donese.

“Sve drugo bi bila greška. To je apsolutno bolnica i kada bude opremljena kadrom počeće da radi. Suština je da ne može bolje, svaka ideja da bi moglo bolje je pogrešna jer bio dovela do novih zaražavanja”, rekao je Kon.

Prvi pacijenti u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu

Trenutno su u privremenoj bolnici na Sajmu smeštena 33 pacijenta zaražena korona virusom, svi sa najlakšom kliničkom slikom, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

On je u uključenju za TV Prva rekao da je danas oko 13 sati počelo preuzimanje pacijenta pozitivnih na korona virus iz KBC “Dragiša Mišović”, KBC Zemun i sa Pulmološkog centra KCS i njihovo smeštanje na Sajam.

U nedjelju, zabrana kretanja za sve građane započijje u 15 sati i trajaće do 5 sati izjutra u ponedjeljak. Ostalim danima, početak zabrane kretanja je u 17 sati.

Foto: Tanjug/Predsjedništvo Srbije

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine u nedjelju je preminuo pacijent inficiran virusom korona iz Kikinde star 62 godine, saopćila je ta ustanova. On je 11. žrtva ove bolesti u Srbiji.

Na Klinici za infektivne bolesti KCV-a trenutno se liječi 35 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboljeli od virusa kovid 19.

Od toga, četiri pacijenta se nalaze u izuzetno teškom stanju i njihovo liječenje zahtijeva primjenu mehaničke ventilacije, a nad svim pacijentima obolelim od virusa kovid 19 koji su hospitalizovani i dalje se primjenjuje dvadesetčetvoročasovni monitornig multidisciplinarnog tima lekara i ostalih zdravstvenih radnika.