Kisić Tepavčević na pitanje treba li Vučić da se testira: Protokol isti za sve

0
196

Protokol je isti za sve, procedura zavisi od toga da li je neka osoba bila izložena i u bliskom kontaktu sa osobom kojoj je labaratorijski potvrđena infekcija u periodu za koji se smatra da je zarazan, rekla je zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević.

“U skladu sa tim rade se dalje procedure i potrebna testiranja, nema izuzetaka”, navela je ona.

To je bio njen odgovor na pitanje novinara da li predsjednik Srbije Aleksandar Vučić treba da se testira i da bude u izolaciji od 14 dana nakon što je objavio da je kod njegovog starijeg sina potvrđeno prisustvo korona virusa.

Foto: Tanjug

Ona je objasnila da je najveći period zaraznosti u vrijeme od 48 sati prije pojave prvih simptoma i 24 sata nakon pojave simptoma.

“Uzimamo u obzir izloženost u periodu od dve nedelje od pojave simptoma, isto je pravilo za sve”, rekla je Kisić Tepavčević.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u srijedu uvečer, 8. aprila, objavio na Instragramu da je njegov stariji sin Danilo zaražen korona virusom i da mu je klinička slika takva da je primljen u Infektivnu kliniku.

Izvor: Radio Slobodna Evropa