Kon: Ne isključujem uvođenje vanrednog stanja

0
121
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Epidemiolog i član Kriznog štaba Srbije Predrag Kon izjavio je u nedjelju da je epidemiološka situacija mnogo ozbiljnija nego što se očekivalo te da utvrđena strategija borbe nije uspjela, zbog čega je potrebna nova.

“Strategija se puno oslanjala na očekivanje da će tokom ljeta biti značajno smanjeno prenošenje virusa, ali se dogodilo suprotno. U Beogradu je situacija lošija nego u aprilu”, rekao je Kon.

Dodao je kako je “virus preskočio preventivnu barijeru i ušao u narod” te naglasio potrebu izbjegavanja velikih skupova.

Kon je, gostujući u programu Televizije Prva, kazao da postoji mogućnost uvođenja vanrednih mjera ukoliko se nastavi tendencija rasta broja zaraženih, izrazivši nadu da do toga neće doći.

“Mi nemamo baš mnogo izlaza u daljnjem povećanju aktivnosti. Nemamo drugog načina nego da se zatvorimo. Hoće li to biti vanredno stanje ili vanredne mjere, to je već pitanje. Ja se nadam da neće biti potrebe za tim, mada i dalje imamo povećanje”, rekao je Kon, prenose beogradski mediji.