Krvavo jutro u Srbiji / U stravičnoj nesreći povrijeđeno pet Turaka, dvoje životno ugroženo

0
460
Foto: Telegraf

Petero turskih državljana povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 5 sati i 30 minuta u Sićevačkoj klisuri.

Do nesreće je, piše Telegraf.rs, došlo kada je vozilo Minivan austrijskih tablica koje se kretalo iz pravca Niša ka Pirotu, prešlo na lijevu stranu kolovoza, a zatim se zabilo u potporni zid.

Na licu mjesta nema tragova kočenja, pa se pretpostavlja se da se vozač uspavao.

Foto: Telegraf

S obzirom na to da je vozilo potpuno uništeno na mjestu nesreće intervenirali su vatrogasci, a niška Hitna pomoć uputila je čak četiri ekipe.

“Zbrinuli smo vozača, muškarca starosti između 40 i 50 godina koji ima najteže povrede i životno je ugrožen. Njegova majka, po našoj procjeni stara oko 70 godina također je veoma teško povrijeđena, dvije djevojčice zadobile su povrede ekstremiteta i vrata, a mladić star oko 30 godina ima povrede grudnog koša. Šesta osoba, koja se nalazila u vozilu, nije povrijeđena”, saopćio je Dragiša Aleksić, šef dežurne ekipe Hitne pomoći.

Inače, Petoro turskih državljana povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros oko 5 sati i 30 minuta u Sićevačkoj klisuri.