Marković: U svijetu na stadionima i žene i djeca, u Srbiji “ubice i ljudožderi”

0
191
Foto: N1

Režiser Goran Marković izjavio je da u svijetu navijači na stadione dovode žene i djecu, a da su u Srbiji na tribanama “ubice i ljudožderi” koje je organizovala vlast.

“Oni su rezervna vojska, falanga. Pušteni sa lanca, napadajući na svakog ko smeta gazdi, oni su slijepo odani i spremni na bilo šta što im se odredi kao cilj“, kazao je Marković u intervjuu za NIN.

On je ocijenio da je kriminal ušao duboko u sve pore društva Srbije i da se može govoriti o “krimokratiji“ kao društvenom uređenju države.

Komentarišući najavljenu isplatu od 20.000 dinara penzionerima pred predstojeće izbore, Marković je naveo da je taj iznos Vučićeva “procjena vrijednosti ljudskog digniteta“, da toliko “svako od nas poniženih bjednika vrijedi“.

“Jedino što me niko nije pitao da li hoću da primim te pare. Ja nisam prostitutka koja za novac pruža ljubavne usluge, što mislim da je Vučićevo shvatanje razmjene osjećanja. Ko je on da mi, kao njegov istomišljenik (lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković) Palma, dijeli milostinju“, upitao je on.

Govoreći o opoziciji, Marković je rekao da je u Srbiji to “opšte mjesto“ koje nije moguće definisati i dodao da on vjeruje u bunt i u to da je ulica “mjesto gdje će se rješavati naša sudbina“.

“Lično ne vjerujem da ću ikada doživati trenutak u kome ovi kriminalci vrše mirnu primopredaju vlasti svojoj alternativi“, istakao je Marković.

Izvor: NIN/Beta/N1 Beograd