Marković: Vučić neće predati vlast bez krvi

0
204
Foto; N1/Instagram/buducnostsrbijeav

Reditelj i književnik Goran Marković ocijenio je da će vlast aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića doživjeti “neslavan kraj” i dodao da on “neće predati vlast bez krvi”.

“Neće Vučić predati vlast bez krvi. Dobro zna da je bez nje samo crvić koji će se grčiti na vatri. Zato će posegnuti za bilo kakvom ludošću u pokušaju da ostane na vlasti”, rekao je Marković u intervjuu za portal Lupiga.

Marković je dodao da epilog Vučićeve vlasti “zavisi od nas”.

“Zavisi od toga da li među nama ima hrabrih i odlučnih, poput naših predaka u teškim trenucima koje je ova nacija imala toliko puta. Ili su samo ostali bezvoljni robovi nespremni da ulože makar djelić svog jadnog života u pokušaju da ga osmisle”, kaže Marković.

Marković je rekao da će, zbog javno izrečenih stavova, njemu “teško iko više dati” da pravi filmove.

Foto: BETAPHOTO/STA/Tamino Petelinsek/MO

“Ali, dobro, nekako se sve mora završiti. Možda je bolje ovako nego da snimim nekakav dosadni film. Kada osjetim da sam konačno odstranjen, reći su: ‘Laku noć i prijatno’ i baciti se na knjige koje, zbog opšte gužve u mom životu, nijesam stigao da pročitam”, rekao je on.

Govoreći o svom sukobu sa kolegom Emirom Kusturicom, Marković je rekao da njega poznaje od ranih dana i da je on oduvijek bio “pomalo uličar, mogući delikvent” a da nije postao svjetski poznat reditelj, “vjerovatno bi sada sjedio u zatvoru”.

Marković je rekao da “pomalo čak i žali Kusturicu”, koji je “ostao bez domovine, Sarajava, postao je apatrid, promijenio i vjeru i naciju, sve u potrazi za nekim drugim u sebi”.

“Uz to su sve te silne nagrade. On je vjerovatno najnagrađivaniji reditelj u istoriji kinematografije. To se teško izdržava, to hoće da korumpira. Pogotovu ako imate takve predispozicije o kojima sam govorio. Sve u svemu, on je za žaljenje”, rekao je Marković.

Izvor: Danas/Buka