MOTIV NOVAC: Ovo je četvorostruki ubica kojeg je tražila cijela Srbija

0
326
Foto: Instagram

Davor P. (35) uhapšen zbog ubistva četvero ljudi, piše Blic, nije pružao otpor tokom hapšenja. Naprotiv, sarađivao je s istražiteljima s kojima je svoj zločin rekonstruirao korak po korak. Objasnio je da je ubistva počinio zbog novca.

Podsjećamo, selo Jabukovac 9. augusta je potresla vijest o četverostrukom ubistvu. Tada su, dva dana nakon ubistva, na imanju porodice Kazimirović pronađena četiri tijela – ubijeni su Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestrična Dragana Jozeljić (53).

Istragom je utvrđeno da je ubica na imanju zatekao tri žene od kojih je tražio novac. Nakon što su mu se suprotstavile, ubica ih je hladnokrvno pobio. Tada je na imanje na traktoru stigao i Raja Kazimirović kojeg je 35-godišnji Davor P. također ubio hicima iz pištolja.

Foto: Instagram

Osumnjičenik za ubistva nalazi se u pritvoru, a prijeti mu 40 godina zatvora. On je inače bio vrlo aktivan na društvenim mrežama gdje se hvalio svojim arsenalom oružja te je objavljivao vlastite fotografije u maskirnoj opremi.

Kurir doznaje da je ubica vodio povučen život – družio se s tek nekoliko prijatelja, nikad nije imao djevojku, živio je s bakom, djedom i ocem, a za život je zarađivao popravljanjem automobila.

“Prekjučer sam kod njega ostavio auto i odmah ga je popravio. Odlično je radio, prema svima je bio ljubazan. Aute su mu dovozili ljudi iz cijele okolice”, rekao je jedan od njegovih komšija.

Foto: Instagram

Njegovi sumještani sjećaju se i jednog incidenta koji je napravio 2005. ili 2006. godine.

“Jedan mladić, gastarbajter, došao je s bijesnim automobilom u rodni Jabukovac. Davor je pričekao da uđe u automobil i upali ga. Brzo je ušao na suvozačevo mjesto, u vlasnika uperio pištolj i prisilio ga da vozi do obližnje šume. Tu ga je izbacio iz automobila i pucao mu pored nogu. Zatim se automobilom zaputio u Negotin kako bi automobilom impresionirao jednu djevojku. Tada su ga uhapsili ali ne znam je li završio u zatvoru”, prisjetio se jedan sumještanin za Kurir.