Nestao novinar koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića

0
289

Novinar Stefan Cvetković sinoć je nestao iz Bele Crkve, grada u Vojvodini. Pronađen je njegov automobil kojem je radio motor, a očevici su rekli da su na autu bila otvorena vrata i da je pronađen Cvetkovićev ručni sat s pokidanom narukvicom.

Novinska agencija BETA pokušala je stupiti u kontakt s Cvetkovićem, ali su svi njegovi poznati brojevi isključeni. Izvor BETA-e rekao je da je policija obaviještena o Cvetkovićevom nestanku i da je u toku intenzivna potraga za njim.

“Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke “polo” na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla. Policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta, nakon čega ja utvrđeno da je riječ o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca. O ovom događaju odmah je obaviješteno nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu sa Stefanom Cvetkovićem i za njim se intenzivno traga”, saopštio je MUP.

Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio na prijetnje raznih političko-tajkunskih moćnika. Poznato je da je istraživao ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, likvidiranog u januaru. Ivanović je bio jedan od vođa kosovskih Srba i nekadašnji zastupnik u Skupštini Kosova koji je predvodio zastupničku skupinu Povratak, prenosi Blic.

Prije nešto manje od mjesec dana, 19. maja, ispričao je medijima da je šest sati bio zadržan na graničnom prijelazu Jarinje i nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu tužioca koji vodi istragu o ubojstvu Ivanovića zadržan u policijskoj stanici na ispitivanju.