OTKRIVENO: Policija zna ko je kupio auto smrti iz kojeg je ubijen Oliver Ivanović

0
631

Policija Kosova je identifikovala osobu koja je 2017. godine kupila vozilo iz kojeg se pretpostavlja da je u utorak ubijen predsjednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović.

U saopštenju za medije MUP-a Kosova ističe se da imaju informacije o kupcu koji je 2017. kupio to vozilo i da je od 2009. godine to vozilo bilo na jednoj adresi u Srbiji.

“Policija Kosova je identifikovala broj šasije zapaljenog vozila koje je nađeno na sjeveru Kosova i za koje se vjeruje da je umiješano u ubistvu Olivera Ivanovića i koje je odmah putem međunarodnih kanala uspjela da lokalizuje u jednoj zemlji EU”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je policija Kosova u saradnji sa tom zemljom na nivou operativne saradnje uspela da utvrdi da je to vozilo od 2009. godine bilo na određenoj adresi u Srbiji i uspjela da utvrdi kome je ono prodato 2017. godine.

“Ministar unutrašnjih poslova Fljamur Sefaj i direktor policije Kosova Špend Mađuni su o tome obavijestili tužioce koji će putem zvaničnih kanala zatražiti međunarodnu pravnu pomoć od srpskih vlasti”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da policija, Ministarstvo pravde i MUP Kosova imaju potrebne kapacitete za istragu i da su “maksimalno opredijeljeni da ovaj kriminalni akt dobije epilog”.

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović je ubijen u utorak u atentatu ispred sjedišta svoje stranka u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.