Panić: Imamo informaciju da vanredno stanje uvode 1. oktobra

0
136
Screenshot: Nova.rs

Rade Panić, predsjednik Sindikata ljekara i farmaceuta, izjavio je u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S da se opravdano sumnja da Krizni štab i dalje ne raspolaže podacima sa kojima bi morao da raspolaže da bi donosio validne odluke. On je naveo da ima kao informaciju da se kao mogući datum za uvođenje vanrendog stanja pominje 1. oktobar.

On je naveo da smo se više puta uverili da članovi Kriznog štaba nemaju kvalitetne informaicje, a daleko od toga da su potpune.

“Imate sada javljanje koji je broj novooboljelih i preminulih, koji ničim ne bi mogao da ukazuje da profesor Tiodorović prije sedam dana i dr. Kon prije tri dana najave moguće vanredno stanje. Ono što mi imamo kao informaciju da se kao datum pominje 1. oktobar. Recite mi da li trenutna situacija na osnovu onog što Krizni štab izvještava ima ikakve veze sa tim da za pet dana možemo da imamo vanredno stanje. Dakle, opravdano sumnjamo da i dalje Krizni štab ne raspolaže podacima sa kojima bi morao da raspolaže da bi donosio validne odluke, što se tiče struke, koje su to mjere koje treba da se sprovode”, rekao je Panić.

On je izjavio da ako za pet do 10 dana najavljuju vanredno stanje, onda brojke koje javljaju sigurno nisu tačne.

Panić je naveo da kada je riječ o smjenama načelnika na VMA i zaposlenih u Leskovcu da je riječ o vrsti osvete, ogromnom pristisku i progonu onih koji su se usudili da kažu da se nešto ne radi dobro u toku ove epidemije.

Izvor: Nova.rs