Pogledajte kako radnici uvježbavaju aplauz prije dolaska Vučića

0
249
Screenshot

Na društvenim mrežama pojavio se videosnimak koji je navodno nastao prije posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara Kliničkom centru Srbije, a na kojem navodno radnici uvježbavaju pozdrav zvanicama.

Na snimku se vidi stariji muškarac koji se obraća okupljenim radnicima koji su, kako se pretpostavlja, učestvovali u izgradnji Kliničko centra Srbije.

“To je jedan od pet najvećih klinička centra u svijetu, ne u Srbiji ili Balkanu ili nekoj tamo Evropi, već u svijetu”, viče muškarac sa snimka okupljenim radnicima i dodaje “Šta da vam kažem o srpskom zdravstvu – spasio ga je Zlatibor Lončar”, prenosi Nova.rs.

A tokom svog obraćanja govorio je i o periodu vladavine Demokratske stranke, a spomenuo je i Jevreje, piše Nova.rs.

“Kada je prethodni režim vladao, on je već počeo da daje dozvole za rad nekim državama tipa Jeverjima ili Izraelcima. Šta bi bilo od nas da su oni došli? Pa ništa, umrli bi od kovida i raznih gluposti. Tako da sam htio da vam kažem kakvih državnika ima”, ispričao je okupljenima.

Onda je dao konkretne instrukcije za aplauz

“Mi ćemo njih ovako da pozdravimo kad budu ovdje, ja ću početi da aplaudiram, pa i vi aplaudirajte”, objašnjavao je instrukcije muškarac radnicima koji su počeli da aplaudiraju, a nakon toga je pozvao sve da nazdrave uz – Živjeli.

Aleksandar Vučić i Zlatibor Lončar danas su obišli završne radove na rekonstrukciji Klinčkog centra Srbije, a predsjednik Srbije oglasio se i o uvježbavanju aplauza njemu i ministru zdravlja.

“Ne znam šta su radili, vama sigurno tapšu spontano”, kazao je on.