Poruka ispred Dačićevog kabineta: “Ako Kosovo nije Srbija, ni RS nije Bosna”

0
332

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavila je pitanje ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću je li on autor transparenta koji se mjesecima, uz povremene prekide, nalazi ispred zgrade ministatstva u Beogradu. 

Na ovom transparentu ispred Dačićevog kabineta piše: “Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!”. Pored natpisa je ruska zastava.

“Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar sopljnih poslova zastupa? Je li priča o ‘korekciji granica’ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen.

Ako o zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!

Transparent sa navedenom porukom LSV će donijeti već sljedeće nedelje i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen”, piše u reakciji LSV-a.