Sekretar ubio direktora Auto-moto saveza, pa sjeo u njegovu fotelju i presudio i sebi

0
219

Mirko Butulija, direktor Auto-moto saveza Srbije ubijen je danas popodne kada je u njega više hitaca ispalio njegov sekretar Predrag Đurđev. Nakon toga Đurđev je izvršio samoubistvo, saznaje “Blic“.

Do pucnjave je došlo u zgradi u Ruzveltovoj, a jedna djevojka je povrijeđena kada je tokom drame iskočila kroz prozor. Kako je saopćio MUP Srbije, Đurđev je mrtav, dok je Butulija u teškom stanju prebačen u Urgentni centar. Međutim, i on je ubrzo podlegao teškim povredama.

Foto: RAS Srbija

Prema nezvaničnim informacijama, Đurđev je nakon što je pucao u Butuliju, pokušao da pobjegne na gornji sprat, stepenicama, a onda se, po svoj prilici shvativši da nema gdje, vratio u kancelariju, sjeo u Butulijinu fotelju i ubio se.

Podsjećamo, u neposrednoj blizini današnje pucnjave, sredinom marta prošle godine također se desila pucnjava kada je Nebojša Stojilković (30) ubio bivšeg šefa i teško ranio jednog kolegu.

Predsjednik AMSS Mirko Butulija

Sumanuti napad Stojilkovića dogodio se nešto poslije 11 sati ujutru. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage i riječima zaposlenih u firmi “Privredni savjetnik informacione tehnologije”, napadač je u Ruzveltovu 55 došao naoružan pištoljem i odmah se uputio u kancelariju kod svojih bivših kolega.

On je upao na sastanak koji je bio u toku i na bivše saradnike ispalio najmanje pet hitaca. Jedan od njih pogodio je u glavu i na mjestu usmrtio Branka Kanjevca (31), a teško ranio inženjera Marka Filipovića (36), kog je metak pogodio u rame. Od kiše metaka spasio se jedino Igor Radenković, koji je skočio kroz prozor kancelarije kako bi pobjegao od podivljalog Stojilkovića.