Skandal oko male mature: U 15 škola u Srbiji testovi otvoreni prije vremena

0
170

U 15 škola u Srbiji kese sa testovima iz matematike otvorene su prije vremena, ali u prisustvu supervizora i komisije, o čemu postoje zapisnici, saznaje “Blic”.

Ne bi trebalo da su zadaci iz matematike procurili iz ovih škola, jer su se “provaljeni testovi” pojavili na internetu još sinoć.

“Međutim, i pored toga biće dodatno provjereno šta se tačno dešavalo u tih 15 škola, od kojih su pet škola u Beogradu, dvije u Subotici, dvije u Pirotu, dve u Užicu i po jedna u Vranju, Prijepolju, Zrenjeninu i Putincima kod Rume“, kazao je izvor “Blica” blizak istrazi koju Ministratsvo prosvjete sprovodi u školama širom Srbije.

Polaganje testa iz matematike u okviru male mature odloženo je jutros, jer su se sinoć na društvenim mrežama pojavili rukom pisani zadaci iz matematike, a kako “Blic” nezvanično saznaje, upravo te zadatke osmaci bi imali danas na testu.

Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku rano jutros da se test iz matematike odloži za četvrtak, od 9 do 11 sati. Takođe, Ministrastvo je donijelo odluku da iz predostrožnosti povuče i kombinovani test i zamijeni ga rezervnim.