SKANDALOZNA PORUKA VUČIĆEVOG MINISTRA: “Od Turčina je gori poturica”

0
725

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da mu je žao što vidi da je u Crnoj Gori uspostavljena politika po kojoj sve što je antisrpsko i svako ko se borio protiv Srba, ima razloga da dobije spomenik i nagradu.

“Od toga da zabranjujete da se proslavlja Dan oslobođenja kada je srpska vojska donela slobodu, pa do toga da dižete spomenik onima koji su se aktivno borili protiv srpske vojske i Srba”, rekao je Vulin odgovarajući na pitanje kako komentariše otkrivanje spomenika crnogorskim komitima od strane crnogorskog predsjednika, Mila Ðukanovića.

Kako dodaje, Ðukanović na taj način ne šalje poruku samo Srbiji, “a Srbi su dobro razumeli tu poruku da se smatraju okupatorima i neprijateljima”, već, navodi Vulin, šalje poruku i svojim građanima, trećini svojih građana koji žive u Crnoj Gori i govore za sebe da su Srbi, baštine baš tu kulturu i tradiciju protiv koje “sada dižu spomenike i hvae one koji su ubijali Srbe”.

“Naravno ne očekujem da će se na ovome završiti, jer ako idete ovom politikom da nagrađujete svakoga ko se borio protiv Srba, Sekula Drljević mora uskoro dobiti spomenik. I on za svoj ogromni doprinos antisprskoj borbi mora da dobije spomenik. A pošto sam čuo gospodina Ðukanovića da se poziva na Njegoša i da ga citira kako bi objasnio kako je i zašto podigao spomenik ljudima koji su se borili protiv ujedinjenja dva naroda i protiv Srbije i Srba, da ga podsetim još jedne sjajne Njegoševe rečenice ‘Od Turčina gori poturica'”, poručio je Vulin.