Srbija / Uhapšene 22 osobe osumnjičene za podvođenje i prostituciju

0
128
Foto: Ilustracija /Shutterstock

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopćilo je da su, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, lišene slobode 22 osobe. One se terete za posredovanje u vršenju prostitucije.

Kako se navodi, riječ je o pripadnicima dvije organizovane kriminalne grupe, i to jedne koju je sačinjavalo 16 lica – T.D, G.Š, M.S, P.D, M.J, J.Z, R.N, S.N, Lj.P, K.D. i V.R.

Među privedenima je i jedan policijski službenik zaposlen u PO za Grad Beograd, dok su dva lica u bjegstvu.

Drugu grupu činilo je osam lica i to: M.T, V.Đ, V.P, T.J, S.N, M.R, S.D. i T.H.

Hapšenje ovih ljudi potvrdilo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ono je saopštilo da se sumnja da su uhapšeni u periodu od marta 2019. godine do januara ove godine na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine iznajmljivali stanove u kojima su angažovali osobe ženskog pola radi pružanja seksualnih usluga.

Također, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti sebi i angažovanim ženama davali su pseudonime i potom organizovali oglašavanje prostitucije u sredstvima javnog informisanja.

Organizatori ove kriminalne grupe se sumnjiče da su organizovali i fizičko obezbjeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata.

Oni su, kako se sumnja, neposredno ili preko angažovanih pripadnika prikupljali sav novac i vršili njegovu raspodjelu u smislu pokrivanja troškova i podelu dobiti članovima grupe, shodno dodijeljenim zadacima.

Takođe, sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određena lica i vozila.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina opojne droge, municija, kao i četiri vozila koja su korišćena u izvršenju ovog krivičnog djela.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i privedena su u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.

Izvor: N1