Sutra isplata punog iznosa penzije i dodatak 4.000 dinara

0
98

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će sutra, 10. aprila početi isplata cijele martovske penzije koja će biti uvećana za jednokratnu pomoć u iznosu od 4.000 dinara.

Mali je rekao da je doneta odluka da se martovska penzija ne isplaćuje u dva dela, već odjednom i to zajedno sa obećanom pomoći penzionerima.

Kako je saopćilo Ministarstvo finansija, Mali je naglasio da su najstariji sugrađani apsolutno zaslužili da budu podržani i finansijski u ovako teškim trenucima.

“Odgovornost koju su pokazali tokom vanrednog stanja, čuvajući, pre svega svoje živote, ali i naš zdravstveni sistem i državu je zaista ogromna i može da posluži kao primer drugima. Znam da im nije lako, ali ih molim da izdrže zbog svoje dobrobiti”, poručio je Mali i dodao da mu je želja da oni uskršnje praznike provedu u miru i zdravlju.

Foto: Beta / Dragan Gojić

Mali je podsjetio da je u vanrednim okolnostima republički budžet dobio sasvim jednu novu ulogu I naveo da je najvažniji zadatak budžeta tokom pandemije izazvane virusom korona danas da finansira troškove borbe za živote i zdravlje građana Srbije.

“I mi to upravo činimo. Budžet treba da ima važnu ulogu u umanjenju ekonomskih troškova za ugrožene grupe građane i socijalno osetljive grupe ljudi“, rekao je on.

Podsjetio je da su obezbeđeni i svi birokratski uslovi da penzija na kućne adrese stigne na vrijeme.

Oni koji penzionerske čekove primaju preko tekućih računa, penzije će dobiti sutra, dok istog dana počinje i isplata na kućne adrese koja će trajati nekoliko narednih dana.

Izvor: Tanjug