U Institutu “Dedinje” zaraženo 67 zdravstvenih radnika

0
120
Foto: EPA/Stephanie Lecocq

U Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” koronavirusom zaraženo je 67 zdravstvenih radnika i 14 pacijenata, potvrdio je direktor te institucije Milovan Bojić i naveo da su se zaposleni zarazili od pacijenata koji nisu imali simptome virusa.

Bojić je za televiziju Prva rekao da je testirano 250 zdravstvenih radnika i pacijenata i da su pozitivni na koronavirus 67 zaposlenih i 14 pacijenata.

“Od njih, 61 osoba nema simptome dok šestoro ima blago ispoljavanje”, naveo je on i dodao da je od 67 zaposlenih 11 ljekari, koji su udaljeni sa posla.

Prema njegovim rečima, pacijenti su asimptomatski dolazili na taj institut na zakazane intervencije, a ljekari su operisali sa zaštitnom opremom “kao korona negativne”, jer pacijenti nisu imali simptome.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

On je dodao da će ubuduće operacije morati da se rade sa zaštitnom opremom za koronavirus i naveo je da zna da je teško da se sprovede da svi pacijenti budu testirani pri dolasku na institut.

“Pacijente na institutu sinoć nismo mogli smestiti u neki od kovid pozitivnih bolnica jer nije bilo mesta. Nadam se da ćemo to učiniti danas”, rekao je Bojić.

On je dodao da su testirani i pacijenti koji su čekali intervencije, i da je od 17 petoro pozitivno na koronavirus.

Izvor: Beta