Uhapšena dvojica Albanaca: U automobilu krili dijelove za protiv-avionski mitraljez

0
377
Foto: Carina Srbije

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom, tokom večeri, na graničnom prelazu Šid sprečili pokušaj dvojice kosovskih Albanaca da prokrijumčare dvije cijevi za protiv-avionski mitraljez, kao i oprugu i zatvarač za to oružje.

Oružje je otkriveno kada su dežurni carinski službenici izdvojili audi njemačkih registarskih oznaka za detaljnu kontrolu, a kada su putnici pokušali nuđenjem novca da ga izbjegnu – to je samo potvrdilo sumnje carinika da se u vozilu nešto krije.

Braća iz Gnjilana, 26-godišnji i 24-godišnji mladići, u automobilu su skrivali dijelove za protiv-avionski mitraljez, 30.000 očigledno lažnih eura sa kineskim logom, ali i zastavu UĆK.

Foto: Carina Srbije

Cijevi za protiv-avionski mitraljez braća su sakrila između naslona zadnjeg sjedišta i gepeka, zatvarač su stavili u tapacirung, a oprugu pored akumulatora. Lažni euri nađeni su u torbici koja se nalazila u automobilu.

Carinici i policija su o slučaju odmah obavijestili Tužilaštvo, a automobil je poslat na dodatni pregled skenerom kako bi se utvrdilo da li se u njemu još nešto krije.

Foto: Carina Srbije

Policija sumnja da je još jedna grupa Albanaca uključena u ovu akciju kao i da je u planu imala da oružje sklopi.

U toku je identifikacija ovih lica, kao i potraga za drugom grupom.

Izvor: Kurir / Uprava Carina