Video uznemirio Srbiju, iz kineske kompanije navode: “To je zec, a ne mačka”

0
301
Screenshot

Jučer je u Zrenjaninu zabilježen užasan snimak na gradilištu kineske fabrike Linglong, na kojem se vidi kako dva radnika fabrike gule kožu s manje životinje.

Autor snimka tvrdi da je u pitanju bila mačka, na društvenim mrežama pojavile su se tvrdnje da je riječ o drugoj životinji, a u kompaniji Linglong za Blic kažu da je riječ o zecu i da su za “aktere tražili momentalno otpuštanje i udaljavanje s gradilišta”.

Na uznemirujućem video snimku leš životinje je vezan za gredu na gradilištu fabrike. Jedan muškarac u ruci drži nož kojim guli kožu, dok drugi stoji kraj njega oslonjen o ašov.

Povodom video klipa koji se u toku jučerašnjeg dana pojavio na internetu, a tiče se dešavanja na gradilištu fabrike Linglong, kompanija je, kako navode u izjavi za Blic, detaljno ispitala navedene tvrdnje i utvrdila sledeće:

“Tačno je da je pomenuti snimak nastao na gradilištu naše kompanije, a akteri snimka su zaposleni kod našeg podizvođača zaduženog za izvođenje radova na izgradnji fabrike. Takođe, internom istragom utvrđeno je da je životinja sa snimka ulovljeni zec, a ne mačka, kog je neko od lokalnih stanovnika donio radnicima.

Nakon pribavljanja činjenica o tome šta se tačno desilo, kompanija je uputila svoj protest podizvođačkoj firmi čiji su ovo radnici, uz zahtjev za njihovo momentalno otpuštanje i udaljavanje sa gradilišta”, rekli su za Blic Biznis u kineskoj kompaniji Linglong International Europe.

Kako su dodali, “stav kompanije je da je ovakvo ponašanje nedopustivo, budući da su briga o životnoj sredini i životinjama jedan od glavnih postulata u poslovanju”.

Upozoravamo da je video izrazito uznemirujući i namijenjen je samo za punoljetnu publiku: