Vučić o grobnici kod Raške: Ponosan sam što se Srbija ne šali s pronalaskom nestalih

0
337
Screenshot/TV Pink

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da predstavnici Kosova tokom pregovora u Briselu nisu prihvatili da se istraži pet lokacija na Kosovu i u Metohiji, gdje se vjeruje da su Srbi pokopani tokom i poslije rata 1998-99. godine.

Komentarišući nalaženje grobnice sa oko 15 tijela kod Raške, za koja se sumnja da su kosovski Albanci ubijeni tokom rata na Kosovu, Vučić je rekao da je ponosan što se Srbija “ne šali s pronalaskom nestalih” i da je grobnica nađena uz odobrenje srpskih vlasti.

Tokom večernje posjete gradilištu Covid bolnice u Batajnici, kod Beograda, Vučić je rekao da su prištinske vlasti njemu zabranile dolazak na Kosovo kako bi napravile “veliku priču” od toga i mogle da kažu: “Vučić je nepoželjan na Kosovu”.

Screenshot/YouTube/KoSSev

“Oni su htjeli da pošalju svoju ministarku spoljnih poslova da pravi politički šou u opštini Raška, a mi smo im rekli: ‘To je apsolutno ne primjereno u ovom trenutku, ali ako to hoćete – ja ću da idem na sjever (Kosova), a za sedam dana ću ići da kopam u okolini Đakovice'”, naveo je on.

Dodao je da je poslije razmjene dopisa između Beograda i Prištine reagovala EU iz koje su kazali da to treba da se “slegne”: “Niko nigde ne ide i nemojte ništa da govorite u javnosti da se srpska i albanska javnost ne bi uznemirile”.

“Onda su oni izašli u javnost kako su mnogo jaki i pametni i kako su mi zabranili ulaz”, rekao je Vučić.

Izvor: Beta