Vučić o policijskom satu: Država će slušati Krizni štab

0
445
Screenshot:Tv Pink/Ministartvo odbrane

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, uoči sutrašnje sjednice Kriznog štaba, da će država uraditi ono što štab bude predložio i da se “ne sekira” zbog mogućih reakcija na odluke i mjere koje se propisuju, jer je zdravlje građana mnogo važnije od političkih poena.

Vučić je dodao da je posao države da štiti i zdravlje ljudi, a ne samo prava građana.

“Mi ćemo uraditi ono što Krizni štab bude rekao da treba, nama su zdravlje i životi naših građana, i mladih i starih i sredovečnih, mnogo važniji od bilo kakvih političkih poena”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će u Srbiji biti uveden policijski sat.

Screenshot

On je dodao da je to mjera koju podržava, uprkos protivljenjima i otporu na koji ona, inače, nailazi i kod nas i u Evropi, posebno u Njemačkoj, gdje je policija reagovala i hapšenjem i vodenim topovima.

“Zamislite da smo mi koristili vodene topove… Ali su oni profesionalno reagovali”, rekao je Vučić komentarišući jučerašnje događaje u Nemačkoj.

On je rekao da “svako ima svoje mišljenje”, ali da svako ko ima nekoga na aparatima zna kako je.

“Oni drugi mogu da kažu kako ih neko sa vlasti maltretira…Nikoga ne maltretiramo, suština je da moramo da pokušamo da zaštitimo zdravlje ljudi jer je posao države da štiti i zdravlje ljudi, a ne samo prava građana”, rekao je Vučić.

Izvor: Nova.rs