Vučić o situaciji na Kosovu: Uhapšene 23 osobe, na snazi borbena gotovost Vojske Srbije

0
162
Foto: Anadolu Agency

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su uhapšene 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti na teritoriji Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zubinog potoka, te da je od jutros na snazi puna borbena gotovost Vojske Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Vučić se obratio u nastavku jučer započete sjednice Skupštine Srbije posvećene Kosovu. Rekao je kako je jutros prije šest časova krenula akcija Policije Kosova “pod izgovorom borbe protiv organizovanog kriminala”.

On je dodao da su do sada uhapšene 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti na teritoriji Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka.

Vučić je rekao i da je od jutros u kontaktu sa predstavnicima Evropske unije, koji su saopćili da je u pitanju policijska akcija protiv kriminala i korupcije, a da je i NATO isto to ponovio.

“Ono što smo mi preduzeli, više puta sam rekao – čuvaćemo mir i stabilnost gotovo po svaku cenu, ali nam je dovoljno jasno o kakvom je ovde licemerju reč, i jutros sam naredio punu borbenu vojnu gotovost naših jedinica. Naša vojska, ukoliko dođe do bilo kakvog ozbiljnijeg ugrožavanja poretka i ugrožavanja života ljudi, će štititi naš narod”, izjavio je Vučić.

Prema njegovim riječima, postoje informacije i da je pretučen i priveden i jedan ruski državljanin.

Izvor: Anadolu Agency