Vučić stigao u Tursku: U Kraljevo stiže 35 miliona eura i posao za 2.500 ljudi

0
415
Foto: Kancelarija predsjenika Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Istanbulu sa biznismenom i vlasnikom Tay Grupe, Mesutom Toprakom, koji dolazi u Kraljevo sa novom investicijom.

Riječ je o investiciji od 35 miliona eura i 2.500 novih radnih mjesta. Razgovoru predsjednika Srbije sa Toprakom prisustvovali su i ambasadori Srbije i Turske Danilo Vučetić i Tanju Bilgic.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će razgovarati sa predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

“Putujem već u nedjelju, u ponedjeljak ću imati sastanak sa predsjednikom Turske, tamo će doći i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, da razgovaramo o odnosima Srba i Bošnjaka, o odnosima i pravoslavaca i muslimana, da vidimo kako to u budućnosti možemo zajednički da sagledamo”, rekao je ranije Vučić u Davosu.

To će prakično biti treći susret predsjednika Srbije i Turske za manje od godinu dana. Poslednji put Vučić je u Turskoj boravio prošlog jula kada se sastao sa Erdoganom i učestvovao na 22. Svjetskom naftnom kongresu u Istanbulu