Vulin postao počasni pilot

0
214
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković, uručio je počasni letački znak pilota.

Na taj način ministar, koji je vojni rok služio po skraćenoj proceuduri, dobio je prestižno priznanje koje se nekada dodjeljivalo samo onima koji su zaista umijeli da upravljaju letjelicama.

Dodjelom priznanja ministru koji naprasno postao zaljubljenik u uniformu, a od koje je bježao devedsetih godina, samo je nastavak kontinuiranog ponižavanja i urušavanja Vojske Srbije, čiji je počasni pilot čovjek koji ne umije da upravlja avionom.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Komentarišući odluku da se počasni letački znak pilota dodijeli ministru Vulinu, pukovnik u penziji i novinar Ljubomir Stojadinović, navodi da nije mogao da prestane da se smeje kad je saznao za tu vijest, iako je riječ izuzetno o tragičnoj odluci, koja, kako kaže, govori da se kod nas bukvalno “sve raspada”.

“I to na jedan od najtragičnijih načina u istoriji bilo koje Srbije. Događa se nešto što se do sada nije događalo. Ako je nekadašnji dezerter, koji je za 14 dana završio vojnu obuku i čovjek koji je kao vojni analfebata došao na mjesto ministra odbrane, postao počasni pilot ja sam uvjeren da je on sada uvjeren da umije da leti i da će pokušati da leti. I ne vjerujem da postoji bilo ko u Ratnom vazduplovstvu koji je u stanju da ga u tome spriječi. Teško je spriječiti Vulina da leti i poslije svih čuda to i ne bi bilo neko čudo”, poručuje Stojadinović, dodajući da bi Vulin možda i usjpešno letio, jer se “ovdje više ništa i ne radi na osnovu onoga što neko zna, već na osnovu onoga što Vrhovni komandant misli da neko zna”.

Foto: N1

“Vulin nikad ne bi nikad dobio počasni letački znak pilota bez odobrenja Vrhovnog komandanta. To su oni jogi letači, bili su čak i politička partija i on je vjerovatno iz te trupe došao u Ministarstvo. Dodela tih znački političkim funkcionerima je pitanje vojničke servilnosti, to je nešto što je opšte poznata stvar u vojsci i nije Vulin prvi nesposobni ministar odbrane i počasni avijatičar, ali on je najčudovišniji ministar odbrane i čovjek koji bi mogao da leti samo u Letećem cirkusu Montija Pajtona ili da bude Boldrik kod Crnog Guje. To su uloge za njega”, naveo je on.

Izvor: Nova.rs