Zatvara se dionica autoputa od Ljiga do Preljine

0
438
Foto: SkyscraperCity

Vozači će se od četvrtka, 8. avgusta, u sedam sati ujutru, na dionici od Ljiga do Preljine vratiti na Ibarsku magistralu. Ovaj dio Koridora 11, koji je otvoren za saobraćaj u novembru 2016. godine, biće zatvoren do 18. avgusta. Postojeći autoput se zatvara kako bi se spojio sa novim dionicama od Obrenovca do Ljiga.

Kako su najavili iz Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, jedini dio Koridora 11 koji je do sada i pušten u saobraćaj biće zatvoren u sedam sati ujutru, a svi kamioni, autobusi i automobili biće preusmjereni na Ibarsku magistralu.

U “Putevima” navode da je urađen projekat saobraćajne signalizacije, koja će vozače na vrijeme obavijestiti o izmjenama. Nakon povezivanja dionica, u saobraćaju će biti ukupno 103 kilometra punog profila od Obrenovca do Čačka, što bi turistima koji ljetuju na Jadranu trebalo znatno da olakša i ubrza putovanje.

Nepune tri godine od otvaranja dionice Ljig – Preljina popustio je jedan potporni zid. Na sajtu “Puteva Srbije” objavljena je informacija da će se do početka septembra izvoditi radovi na njegovoj sanaciji.

Izvor: Novosti