Živković: Vijesti o hapšenju Đurića pojavile se nekoliko sati prije nego što je on i zaista priveden

0
381

“Prve vijesti o Đurićevom hapšenju pojavile su se nekoliko sati prije nego što je on i zaista priveden (LINK). Osim toga predsjednik Vučić je još prekjuče zakazao Sjednicu nacionalnog vijeća, kao da je znao šta će da se desi.

To možemo da tumačimo da Vučić ima neku vidovitost ili da je znao šta će da se desi. Ne znam da li je to posljedica režije u kojoj su učestvovali Vučić i njegovi prijatelji Tachi i Haradinaj ili je to posljedica prizemnog neznanja i nepoštovanja pravila koja je pokazala srpska vlast“, rekao je u Skupštini Srbije Zoran Živković, predsjednik i poslanik Nove stranke i dodao da Vučić mora da se odredi da li je Kosovo Srbija, ili nije.

Pravda objavila da je Đurić uhapšen 5 sati prije samog događaja

Ako jeste Srbija, rekao je Živković, onda ni Vučić, ni Đurić ne treba da pitaju da idu u Mitrovicu, Peć ili Đakovicu. Ako treba da traži dozvolu, onda on priznaje nezavisnost Kosova, a onda sam Vučić i svi koji se tako ponašaju krše Ustav Srbije.

“Da li su Haradinaj, Pacoli i Tachi teroristi ili Vučićevi koalicioni partneri“,rekao je Živković i naveo da očekuje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ili “neko kompetentniji, ko se u to razumije” kaže da li su podnijete krivične prijave protiv NN lica ili direktnih izvršilaca incidenta u Kosovskoj Mitrovici, kada su specijalne jedinice Kosovske policije privele direktora Kancelarije za Kosovo Marka Đurića.

Portal PRAVDA objavila je oko 12 sati da je uhapšen šef Kancelarije za Kosovo Marko Đurić, te da je Vučić sazvao vanrednu sjednicu tijela bezbjednosti.

Sve ovo i ne bi bilo čudno da Đurić nije uhapšen čak 5 sati kasnije, a Vučićevo sazivanje vanredne sjednice uslijedilo je još kasnije.