Zukorlić i Mrkonjić u Skupštini bez zaštitnih maski, a ovako su se pravdali što ih ne nose

0
160
Foto: RAS Srbija

Pleksiglas na stolovima, zaštitne maske, ali ne i distanca – tako je jučer izgledala Skupština Srbije gdje su potvrđeni mandati poslanika koji će u skupštinskim klupama sedeti naredne četiri godine.

Iako se većina ovih mjera pridržavala, to nije učinio poslanik SPP Muamer Zukorlić, ali ni poslanik SPS Milutin Mrkonjić, koji su “uhvaćeni” bez zaštitne maske. Ako je suditi po tome, njih dvojica su se u skupštinskoj sali “istakli”.

Ovaj dvojac, neko će reći, izgleda ne haje za virus koji je i dalje dominantan i od koga svakodnevno zarazi više od 300 ljudi.

Oni pak, imaju svoje objašnjenje.

Tako se Zukorlić “vadi” na antitela. Naime, njegov izgovor što ne nosi masku bio je taj da je on preležao koronu zbog čega je sada bezopasan.

Sa druge strane, Milutin Mrkonjić, koji i po godinama spada u rizičnu grupu kada je korona u pitanju rekao da je imao masku u ruci, ali da je skinuo da bi popričao sa Zukorlićem.

“Nisam čovjeka dugo video, čuvam se, vodim ljubav redovno i neću skoro umrijeti. Neće inžinjeri i političari ostati bez mene bar još 10 godina”, rekao je Mrkonjić za “Srpski telegraf”.

Izvor: Blic.rs