Zukorlić: Rektore, ne može to tako!

0
473
Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Skupštinski odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo razmatraće u utorak, 13. marta, stanje na Univerzitetu u Kragujevcu i sprovedene procedure za izbor rektora Nebojše Arsenijevića.

Predsjednik odbora Muamer Zukorlić rekao je Tanjugu da će odbor imati samo jednu temu – “ponašanje rektora u Kragujevcu i njegove zloupotrebe”.

“Imate 13 Arsenijevića zaposlenih na Univerzitetu, imate rektorovog sina koji dokazano upisao doktorat prije neko što je završio osnovne studije, imate nalog ministarstva da pokrene odgovornost za rektora, a oni ga ponovo predlažu za novi mandat, čime pokazuju državi da su van sistema”, rekao je Zukorlić.

On napominje da je dobio informaciju da je Arsenijević, nakon što je Zukorlić sazvao sjednicu Odbora za obrazovanje, pokrenuo akciju prikupljanja podrške za sebe što je, ocjenjuje predsjednik Odbora, “tipična tiranija u jednoj ustanovi”.

Zukorlić kaže da su na sjednicu odbora, između ostalih, pozvani ministar prosvjete Mladen Šarčević i predstavnik Nacionalnog savjeta za visoko obrazovanje.