Detalji okultnog ubistva u Njemačkoj: “Guru” koji je vodio srednjovjekovni kult manipulisao svojim žrtvama

0
437
Foto: AP

Čovjek koji je pronađen mrtav zajedno sa dvije žene u misterioznom ubistvu izvedenom samosterlom bio je lider srednjovjekovnog kulta, pišu njemački mediji.

Torsten Weiss (53) je opisan kao dominantni “seks guru” koji je tretirao ženske članove grupe kao robove, koristeći psihološku manipulaciju i fizičku silu.

On je također posjedovao tematsku radnju sa srednjovjekovnim rekvizitima – oružjem, zastavama vitezova Templara, okrvavljenim lutkama…

Novi detalji su iskrsli za vrijeme policijske istrage o ukupno pet misterioznih smrti povezanih sa kultom.

Podsjetimo, u nedjelju je sobarica jednog pansiona u bavarskom gradu Passauu pronašla u jednoj sobi leš 53-godišnjeg muškaraca i dvije mlađe žene, u dobi od 33 i 30 godina. Muškarac i 33-godišnja žena Kerstin E. ležali su jedno pokraj drugog na krevetu držeći se za ruke, a iz tijela su im stršale brojne strelice – konkretno, muškarac je bio upucan s pet strelica, a žena s dvije.

Foto: AP

Tijelo Farine C., koje je ležalo na podu, pogođeno je jednom strelicom u vrat. Kako nije bilo naznaka da je sudjelovala četvrta osoba, policija je ovaj slučaj tretirala kao ubistva i samoubistvo.

Policija je u sobi pronašla i dvije oporuke.

Osim ova tri leša u Passauu, sljedeći su dan u Wittingenu, gradiću od desetak tisuća stanovnika kod Gifhorna u Donjoj Saskoj, pronađena još dva tijela. To je na sasvim drugom kraju Njemačke. Ovdje su ubijene dvije žene, ali uzrok smrti nije samostrel. Ubijene su 35-godišnja Gertrud C. i 19-godišnjakinja, čiji identitet policija nije otkrila.

Foto: AP

Gertrud C. je bila životna partnerica 30-godišnjakinje koja je umrla nakon ranjavanja samostrelom u Passauu, gradu s oko 50.000 stanovnika u Donjoj Bavarskoj, na Dunavu uz granicu s Austrijom.

Kako pišu strani mediji, Torsten W. je u svojstvu vođe sekte kontrolirao ove četiri žene koristeći se pritom fizičkim nasiljem i manipuliranjem.

Navodno je bio u vezama s nekoliko žena kojima je upravljao poput gospodara.

Izvor: Oslobođenje